/Kumpasa geçit yok! Kirli plan tutmadı

Kumpasa geçit yok! Kirli plan tutmadı

Sarraf’ın ABD’de hapisten kurtulmak için yalan söylediğini teyit etmesiyle kumpas davası çökerken, Türkiye aleyhine yürütülen kampanyaya piyasa da geçit vermiyor.

ABD’de yargılanan Reza Sarraf’ın çapraz sorguda hapisten kurtulmak için yalan söylediğini teyit etmesinin ardından kumpas davası resmen çöktü. New York’taki davaya bel bağlayarak Türkiye’de ekonomik ve siyasi kriz çıkarma hevesinde olanlar hayal kırıklığına uğradı. ABD’deki algı operasyonuna piyasa da başladığı günden bu yana prim vermedi. Davaya en başından bu yana prim vermeyen yatırımcıların tutumları ise Türk Lirası varlıkları zirveye taşıdı.

BORSAYA YABANCI HÜCUMU

Borsa İstanbul son bir haftada yüzde 4.11 ile dünyanın en fazla yükselen piyasası oldu. 10-24 Kasım arasında 283 milyon dolarlık net yabancı girişi gerçekleşti. Yılbaşından bu yana net yabancı girişi ise 3 milyar 132 milyon dolarla, 2016’nın aynı dönemine göre yüzde 340 arttı. 17-25 Aralık’ta olduğu gibi ABD’deki davada da hedef tahtası haline getirilen Halkbank, yılın 11 aylık döneminde 94 milyon dolarla yabancıların en fazla net alım yaptığı hisse oldu. THY ise 711 milyon dolarla en fazla alım yapılan hisse sıralamasında ilk sırada.

YENİ KİMLİK VERİLEBİLİR

ABD’deki davada önceki gün Reza Sarraf’ın ceza almamak için yalan ifade verdiğini teyit eden deliller ortaya çıkmıştı. Sarraf’ın, savcılıkla yaptığı işbirliği anlaşmasının detayları paylaşılmıştı. Buna göre, işbirliği sebebiyle fiziksel bir zarar söz konusu olduğunda savcılık, Sarraf’ın yazılı talebi üzerine kendisinin, ailesinin ve sevdiklerinin güvenliğini sağlamak için makul ve gerekli adımları atacak. Bu adımlar Tanık Koruma Programı’nı da içeriyor. Onaylandığı takdirde Sarraf, ailesi ve sevdiklerine yeni kimlik verilecek ve başka bir yere yerleştirilebilecek.

Paylaş