/Üsküdar Amerikan Lisesi’nden Not Kırım Skandalı!
Su Yardım

Üsküdar Amerikan Lisesi’nden Not Kırım Skandalı!

Üsküdar Amerikan Lisesi, Su Yardım’ın yurtdışı eğitim hakkını sahte belgelerle engelledi. Takvim İnternet Haber Gazetesi, lise tarafından düzenlenen sahte belgelere ulaştı. Skandal Takvim Gazetesi tarafından belgelendi. Su Yardım, sahte düzenlenen belge yüzünden yurtdışında eğitim göremeyecek.

İstanbul’da Üsküdar Amerikan Lisesi, genç kızın yurtdışında eğitim görmesini engelleyerek geleceğiyle oynadı! Bütün olay, lise son sınıfta okuyan Su Yardım’ın (18), Üniversiteye ABD’de okumak istemesiyle başladı. Genç öğrenci, kazandığı yüksek notlarıyla yurtdışı eğitim hayaline çok yakındı. Okulun yurt dışı eğitim sorumlusu Deniz Mehmetzade ve Amerikan Lisesi yönetimi ise Su Yardım’ı Amerika’da okuma hayali yerine yoğun ısrarla anlaşmalı oldukları İngiltere’deki okulları tercih etmesi için zorladı. Fakat Su Yardım, eğitim sorumlunun yoğun isteğine karşı çıktı. Bunun üzerine okul heyeti öğrenciye psikolojik baskı uygulamaya başladı.

Amerikan Lisesi’nden ‘EVRAKTA SAHTECİLİK’

Üsküdar’daki lise, genç öğrencinin Amerika’daki müracaat ettiği okullara, genç kızın gerçek notlarını kasıtlı olarak göndermedi! Genç öğrencinin notlarını düşürerek, istediği okula girmesine engel oldu. Su Yardım ise olaydan sonra yaşadığı hayal kırıklığı ve Üsküdar Amerikan Lisesi’nin baskıların ardından tiroid kanserine yakalandı. Ailesinin yoğun desteğiyle kanserin üstesinden gelen genç öğrenci, okula karşı hukuk savaşı başlattı. Takvim İnternet Gazetesi ise Amerikan Lisesi okul yönetiminin Su’nun Amerika’daki tercih ettiği okullara gönderdiği sahte not belgelerine ulaştı. Su’nun ders notlarının kasıtlı olarak düşürüldüğü belgeler, skandalı yaşanan tüm gerçekliğiyle gözler önüne serdi. Okul yönetimi tarafından hazırlanan belgelere göre, Üsküdar Amerikan Lisesi, genç kızın notlarının en başarılı olduğu 9. ve 12. sınıf notlarını yurt dışındaki okullara iletmedi. En düşük notlar çıkarılarak sahte not çizelgesine eklendi. Çoğu ders notu ise puan düşürülerek gönderildi. Su Yardım’ın 41.38 olan geometri okul notu 23’e, 34.75 olan biyoloji okul notu ise 25’e düşürüldü. Böylece Amerikan Lisesi’nin düzenlediği sahte belgeler yüzünden Su Yardım’ın yurt dışı hayalinin önüne geçildi. Su Yardım’ın işadamı babası Haçer Yardım, okul idaresini “evrakta sahtecilik” suçundan mahkemeye verdi.

AMERİKAN LİSESİ TEHDİT ETTİ

Üsküdar Amerikan Lisesi Müdür Yardımcısı Michael Hillhouse’un, kanser tedavisi gördüğü sırada raporlu olan Su’yu arayarak “Okula gelmezsen sıfır alacaksın” diye tehdit edip baskı kurduğu ortaya çıktı. Hillhouse’un ayrıca kendilerinin belirlediği yurtdışı danışmanlık şirketine gitmediği için öğrenciye baskı yaptığı belirtildi…

İŞTE GERÇEK

Üsküdar Amerikan Lisesi Sahte Belgeler Üsküdar Amerikan Lisesi Sahte Belgeler

Okul, Su Yardım’ın yüksek notlarını kırptı. 41.38 olan geometri notunu 23’e, 34.75 olan biyoloji notunu ise 25’e indirdi. Öğrencinin en başarılı olduğu 9. ve 12. sınıf notlarını ise kayda almadı. En düşük notlardan sahte belge hazırladı.

MEVLÜT YÜKSEL

Paylaş