/MEHMET KADİR VE MUSTAFA DÖĞME ’NİN BAĞIŞLADIKLARINI İDDİA ETTİKLERİ MEHMET DÖĞME İLKOKULUNUN
Leman Türkmenoğlu

MEHMET KADİR VE MUSTAFA DÖĞME ’NİN BAĞIŞLADIKLARINI İDDİA ETTİKLERİ MEHMET DÖĞME İLKOKULUNUN

Fetö Firarisi Hüseyin Döğmenin oğlu ve kardeşi MEHMET KADİR DÖĞME VE MUSTAFA DÖĞME aleyhine, Prof.Dr. Ali İlseven’e vekaleten Av.Leman Türkmenoğlu tarafından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına, geçtiğimiz günlerde Silahlı Fetö Terör Örgütüne Üye Olma, Tehdit ve Şantaj ile Örgüt adına Para Tahsil etmek suçlaması ile şikayette bulunulmuş ve Savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma kapsamında tanık ifadelerine başvurulmuş ve tanıklar Şüpheliler Mehmet Kadir Döğme ’nin ve Mustafa Döğme ’nin Sayın Prof.Ali İlseven’den tehdit ve şantaj yolu ile zorla Fetör Terör Örgütü adına 460,000 USD, 985,000 EURO, 230,000 TL sını zorla gasp ettiğini bununla yetinmeyerek 3.000.000 USD daha talep ettiğini ifade etmiştir ve tanıkların bu beyanları tutanaklara geçmiştir.

Airport AVM nin ve Londra Camping in sahipleri , Fetö firarisi Hüseyin Döğme’nin oğlu ve kardeşi Şüpheli Mehmet Kadir Döğme ve Mustafa Döğme bu iddialar karşısında Mehmet Döğme İlkokulunun Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağışlanmış olduğunu savunma olarak ileri sürmüşlerdir.

Şüphelilerin ifadeleri, bağışları araştırılmış ve görülmüştür ki bağışı yapan şirketleri ortakları Fetö Terör Örgütü mensubu olduğu gibi ayrıca aşağıda yayınlayacağımız metinden de anlaşılacağı gibi FETÖ/PDY Davasında dinlenen sanıkların ifadeleri medyaya yansımış ve medyaya yansıyan bu ifadelerde Şüphelilerin savunma olarak sundukları belgelerde yer alan okulun aslında Fetö Terör Örgütüne ait olduğu bu kişilerce itiraf edilmiştir. Mehmet Kadir Döğme ve Mustafa Döğme tarafından olay hakkında açıklama yapması beklenmektedir.

Kaynak: https://www.sondakika.com/haber/haber-kilis-teki-feto-pdy-davasi-10377538/

  • Kilis’teki fetö/pdy davası

Kilis’te, fetullahçı terör örgütü/paralel devlet yapılanması’na (fetö/pdy) yönelik soruşturma kapsamında haklarında, “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanun’a muhalefet” suçlarından dava açılan 7’si tutuklu 26 sanığın yargılanmasına devam edildi. kilis’te, fetullahçı terör örgütü/paralel devlet yapılanması’na (fetö/pdy) yönelik soruşturma kapsamında haklarında, “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanun’a muhalefet” suçlarından dava açılan 7’si tutuklu 26 sanığın yargılanmasına devam edildi. Kilis l tipi kapalı cezaevi’ndeki salonda görülen duruşmada, tutuklu sanıklar emrah arslan, selçuk özpolat, mustafa okay, mustafa sağcan, reşit kahraman, yılmaz turhan, erkan çiftçi ve avukatları ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Sanık reşit kahraman, savunmasında örgütün şifreli haberleşme programı “bylock”u kullanmadığını öne sürdü. Üniversite öğrencisiyken örgüte ait yurtlarda kaldığını ifade eden kahraman, “mezun olduktan sonra ‘sana iş verelim burada kal dediler.’ ama ben kabul etmedim, memleketime gittim ve 3 ay iş bulamadım.” dedi. Tutuksuz sanık eski kilis belediye başkan yardımcısı mehmet akif yavuzlu da verdiği teog deneme kitapçığı nedeniyle 17-25 aralık sürecinden önce zaman gazetesine abone olduğunu söyledi. 2006 yılında çocuğunu örgüte ait mehmet döğme ilköğretim okuluna gönderdiğini belirten yavuzlu, fetö üyesi olmadığını öne sürerek, beraatini istedi. Duruşmada savunma yapan diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar da örgüte üye olmadıklarını ve bylock kullanmadıklarını ileri sürerek, tahliye Ve beraatlerini talep etti. Verilen aranın ardından tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 17 ocak 2018’e erteledi.

  • Kilis’te fetö sanığı fetö’nün ‘hdp’ye oy verin’ talimatı verdiğini söyledi

Kilis’te fetö/pdy davasında tutuksuz yargılanmasına karar verilen mali müşavir i.b. örgütün kendilerine 2014 yerel seçimlerinde “hdp’ye oy verin” talimatı verdiğini söyledi kilis’te fetö/pdy’ye yönelik soruşturma kapsamında “silahlı terör örgütüne üye olmak ve terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanun’a muhalefet” suçlarından yargılandığı davada, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için itiraflarda bulunan ve tutuksuz yargılanmasına karar verilen mali müşavir i.b. örgütün 2014’teki yerel seçimler hdp’ye oy verme talimatı verdiğini söyledi. 7-8 yıl önce bir arkadaşının yönlendirmesiyle fetö ile tanıştığını anlatan i.b. ilk katıldığı sohbette ilmihal ve namaz konularının konuşulduğunu söyledi. Daha sonra kendileriyle yusuf yazar (tutuklu) isminde bir şahsın ilgilendiği belirten i.b, kendisinin mütevelli grubuna dahil edildiğini dile getirdi. Kendisinin o dönem örgüt tarafından kurulan kilisli işadamları derneğine (kiad) üye yapıldığını ve başkanlık için teklif aldığını kaydeden i.b, işlerinin yoğunluğu nedeniyle bu teklifi reddettiğini ifade etti. – “hdp’ye oy vereceksiniz” İ.b. 2014’te amerika birleşik devletleri’nden gelen bir şahıs tarafından örgüte ait mehmet döğme ilköğretim okulunda bir toplantı gerçekleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti: “bizimle ilgilenen yusuf yazar ile bazı konularda tartışmaya başladım. Bir gün mehmet döğme ilköğretim okulunda bir toplantı yapılacağı haber verildi. Sohbette amerika’dan geldiğini söyleyen tanımadığım bir şahıs vardı. Bu şahıs o dönem yerel seçimlerle ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu. 2014 belediye başkanlığı seçimleri öncesinde amerika’dan gelen şahıs sohbette bizlere ‘bu bölgede hdp oy vereceksiniz’ diye söyledi. Biz de burada mhp’ye oy vereceğimizi söyledik. Ondan sonra bu yapıdan soğumaya başladım.” sadece sohbetlere katıldığı için örgüt içerisindeki yapılanmayı tam olarak bilmediğini öne süren i.b, “il imamı osman öner, yardımcısı da yusuf yazar’dı, yusuf yazar ile tartışmalarımız oluyordu. Bu yapının terör örgütü olduğunu bilmiyordum. 17-25 aralık’tan sonra herhangi bir himmet toplantısına katılmadım. Yaptıklarımdan pişmanım.” ifadesini kullandı.

Av.Leman Türkmenoğlu tarafından Savcılık soruşturma dosyasına sunulan dilekçe ile Airport AVM ve Londra Campingin sahipleri Şüpheli Mehmet Kadir Döğme ve Mustafa Döğme ’nin tutuklanmaları tutuklanmaları talep edilmiştir.

Paylaş