/Kerbela Pankartı Kavgasına CHP’den Yorum Geldi
kerbela-pankarti-acildi-chp-nin-kalesi-karisti

Kerbela Pankartı Kavgasına CHP’den Yorum Geldi

Geçtiğimiz günlerde İzmir CHP İl Kongresinde açılan “Kerbela şehitlerinden özür dile” adlı açılan pankarttan dolayı çıkan olaylarla ilgili ilk mesaj geldi: sabotaj

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP İzmir İl Kongresinde il başkanı adayı Utku Gümrükçü’nün konuşması sırasında sahneye yürüyüp “Kerbela şehitlerinden özür dile!” pankartını açan kişinin partiyle organik bağı olmadığını söyledi.

PROVOKATİF EYLEM YAŞANDI

CHP İzmir İl Başkanlığında yeni yönetimin belirlenmesi için Celal Atik Spor Salonu’nda düzenlenen il kongresinde yaşanan gerginlikle ilgili gazetecilere açıklama yapan kongrenin divan başkanı Bingöl, provokatif bir eylem yaşandığını belirtti.

kerbela-pankarti-acildi-chp-nin-kalesi-karisti2

“CHP’NİN ÜZERİNDE OYUN OYNUYORLAR”

Bingöl, olayı çıkaran kişinin ajan, provokatör kimliğiyle kongreyi sabote etmek amacıyla görevlendirilmiş bir şahıs oldununu savunarak, şöyle devam etti:

Yaklaşık 3,5 aydır partimizde son derece nitelikli kongre süreçlerinin yaşıyoruz. Böylesine provokasyona meydan verilmesi, bunun CHP’nin üzerinde oynanan oyunlardan bir tanesi olduğunu somut bir şekilde göstermiştir.

“PARTİMİZLE ORGANİK BİR BAĞI YOKTUR”

Olayın kongreye gölge düşürmek üzere bir girişim olduğunu, sağduyulu partililer tarafından kısa sürede daha da büyümeden engellendiğini aktaran Bingöl, “yandaş basın” tarafından yaşananların büyük bir olaymış gibi paylaşılmaya çalışıldığını ifade etti.

Bingöl, pankart açan kişinin 2 yıl önce partiden ihraç edildiğine dikkati çekerek, “Partimizle hiçbir organik bağı yoktur. Toplantımızı sabote girişiminde bulunan şahısla ilgili hukuku girişimlerde bulunulacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ

CHP İzmir İl Kongresi’nde adaylar konuştuğu sırada sahne önündeki partililer arasında kavga çıktı.

Celal Atik Spor Salonu’nda yapılan CHP İzmir İl Kongresi’nde Deniz Yücel ve Utku Gümrükçü aday oldu. Deniz Yücel’in ardından kürsüye çıkan Utku Gümrükçü konuşma yaptığı sırada bir kişi “Utku Gümrükçü Kerbela şehitlerinden hemen şimdi özür dile” yazan bir pankart tutunca iki grup arasında kavga çıktı.

Utku Gümrükçü, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, “Bizim ruhumuzda Deniz Gezmiş’in ruhu var. Kerbela’da şehit edilenlerin ruhu var.” demişti.

Paylaş