/İRAN DEVRİMİNE BAĞLILIK YEMİNİ ETTİLER. BU SEFER MOLLALAR SOKAKLARDA!
iran-molla-yürüyüşü

İRAN DEVRİMİNE BAĞLILIK YEMİNİ ETTİLER. BU SEFER MOLLALAR SOKAKLARDA!

Mollalar İran devrimi ve rejimine bağlılık  yürüyüşü düzenledi Kahrolsun  İsrail, Suudi Arabistan ve A.b.d. sloganları atıldı.

İran’da ekonomik sorunlar nedeniyle başlayan protestoların provoke edilmesi nedeniyle, milyonlarca İranlı “İslami devrime bağlılık yürüyüşü” gerçekleştirdi.

“Kahrolsun Fitne”, “Kahrolsun ABD”, “Kahrolsun İsrail”, “Kahrolsun Suud rejimi” sloganları atıldı. Dün İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi yaptığı açıklamada, “Bugün fitnenin sona erdiği gündür” ifadesini kullanmıştı. Dün de Zencan, Kum ve Hamedan olmak üzere İran’ın farklı şehirlerinde İran devrimine bağlılık yürüyüşleri düzenlenmişti.

 

İRAN DEVRİMİNE BAĞLILIK YEMİNLERİ

İran’da 28 Aralık’ta ekonomik sorunlardan ötürü başlayan protestolar, sonraki günlerde provoke edildi. ABD ve İsrail başta olmak üzere İran karşıtı yabancı ülkeler tarafından destek mesajları verildi. Söz konusu gelişmelerin ardından milyonlarca İranlı şehirlerin merkezinde bulunan meydanlara akın etti. Başta Meşhed, Urumiye, Erdebil ve İsfihan olmak üzere İran’ın farklı şehirlerinde gerçekleşen İran devrimine bağlılık mitingleri gerçekleştirildi.

26 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 500 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Son günlerde İran’da iç karışıklıklara yol açan protestolarda içinde emniyet güçlerinin de bulunduğu 26 kişi hayatını kaybetti ve yaklaşık 500 kişi gözaltına alındı. ABD ve Suudi Arabistan tarafından yönetildiği söylenilen sosyal ağ hesapları tarafından protestocuların İran polisine saldırması ve kamu mallarına zarar vermesi çağrıları ülkede yoğun tepkilere yol açtı.

iran molla yürüyüşü

 

Paylaş