/Balıkesir’li Çiftçi’ye Müjde!
devlet-su-isleri

Balıkesir’li Çiftçi’ye Müjde!

Balıkesir‘in Savaştepe ilçesinde, yapımı tamamlanan ve su tutmaya başlanan Tütünlük Barajı sayesinde 2 bin 890 dekar tarım arazisinin sulama olanağına kavuşacağı bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 25. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Balıkesir’de son 15 yılda 17 baraj ve 13 göletin inşa edildiği, 546 bin 525 dekar arazinin sulamaya açıldığı belirtildi.

Bu sayede çiftçilere yıllık 383 milyon lira zirai gelirin sağlandığı aktarılan açıklamada, Savaştepe ilçesinde inşa edilen Tütünlük Barajı’na ilişkin şunlar kaydedildi:

“Tütünlük Barajı tamamlanarak 10 Ocak 2018 tarihi itibarıyla su tutulmaya başlanmıştır. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen Tütünlük Barajı’nın temelden yüksekliği 33,5 metre olup rezervuarında 2,20 milyon metreküp su depolanmaktadır. Proje sayesinde 2018 yılı birim fiyatları ile dekar başına 3 milyon 265 bin 700 lira gelir artışı sağlanacaktır. Projenin toplam maliyeti 11 milyon 34 bin liradır. Yöre halkının hasretle beklediği Tütünlük Barajı ile toplam 2 bin 890 dekar arazi basınçlı borulu sulama sistemiyle modern sulama olanağına kavuşacak bu sayede zirai üretim ve tarımsal verimlilik artarak hem yöre hem de ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlanacaktır.”

ciftciye-mujdeli-haber

Açıklamada, projenin sulama ve istihdama sağladığı katkının yanı sıra yöre halkı için balıkçılık ve mesire alanı olarak da fayda sağlayacağı bildirildi.

Paylaş