/CUMHUR BAŞKANIMIZIN ÇAĞRISINA AŞİRETLERDEN DESTEK GELDİ
asıret dugunu

CUMHUR BAŞKANIMIZIN ÇAĞRISINA AŞİRETLERDEN DESTEK GELDİ

Başkan Erdoğan’ın “Altınları yastık altından çıkartıp TL’ye çevirin” çağrısına destek veren Pınyanişi aşireti, yaptıkları son düğünde gösterişten kaçınmaya özen göstererek ellerindeki altınları TL’ye çevirdi.

asıret-dugunlerı

ERDOĞAN’IN ÇAĞRISINA DESTEK

Yerel sanatçı grubunun sahne aldığı Şirin ve İbrahim Er çiftinin düğün törenine katılan davetliler saatlerce halay çekti. Yörenin eski görenek ve göreneklerine göre de müziksiz olarak türküler seslendirilen düğün törenine binlerce kişi eşlik etti. Eskiye oranla kadınların üzerinde abartılı takıların olmaması ise dikkatlerden kaçmadı. Gösterişten kaçınan aşiret düğününde Başkan Erdoğan’ın 100 günlük eylem programını açıklarken vatandaşa da ‘Yastık altındaki dövizleri, altınları çıkarma’ çağrısına ise destek verdiler.

“YASTIK ALTINDA NE VARSA KULLANMALIYIZ”

Düğün törenine katılan AK Parti eski Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, gelin ve damada ömür boyu mutluluklar diledi. Özbek, “Cumhurbaşkanımızın yastı altı çağrısına inşallah milletimizde sağduyu gösterip cevap vereceğine inanıyorum. Bu çağrı ile birlikte dış güçler ve dış mihraplara karşı birlik ve beraberliğimizi göstermemiz gerekiyor. Kimin nesi varsa milletçe birlik beraberlik içerisinde dış güçlere karşı bütün olarak birlik ve beraberliğimizi koruyarak yastık altındaki ne varsa ülkemizin birliği, bütünlüğü ve gelişmesi için kullanmalıyız. Ben bu çağrıya yürekten inanan biriyim ve bu çağrısında doğru olduğuna inanıyorum” dedi

“YASTIK ALTINDAKİLERİ PARAYA ÇEVİRİYORUZ”

Pınyanişi aşiretine mensup tanınmış iş adamı Abdurrahman Er ise düğün törenlerine katılan herkesin gösterişten kaçındığını belirterek, Cumhurbaşkanın çağrısına tam destek verdiklerini söyledi. Er, “Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine yastık altında ne varsa bunu düğün törenlerimizde ve özel günlerimizde paraya çeviriyoruz ve harcıyoruz. Düğün törenimize DiyarbakırBatmanVan, Hakkari, ilçe, köy ve mezralardan herkes iştirak etti. Düğünümüze katılan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

asiret-dugununden-cumhurbaskani-erdogan-a-tam

 

.

Paylaş